Headerbild

Stratospoolen 2023

2023-01-25 i Allmänt, Tävlingar

Förra helgen var vi iväg på klubbresa till Stratospoolen och nedan följer referatet från resan!

Helgen 20-21 januari spelades Stratospoolen i Enköping och äntligen blev den av efter några inställda pandemiår! Vi var cirka 50 spelare, ledare och föräldrar som samlades strax efter kl sex lördag morgon, de flesta knappt vakna. Bussfärden var över på ett kick och vi var framme vid pingishallen där taggade spelare vällde av bussen. Några föräldrar och spelare stannade i bussen och åkte bort till gymnasieskolan med all packning till övernattningen. När spelarna skulle sätta igång och värma upp inför första passet uppstod det först viss förvirring och frustration då det visade sig att bollarna som klubben tänkt ta med sig fortfarande befann sig i Tyresö och det var inte särskilt många spelare som tänkt på att ta med sig egen boll. Det löste sig dock och snart var alla utspridda på borden och började värma upp. Några Tyresöspelare körde sina första matcher nånsin och andra var klart mer rutinerade. Alla kämpade på bra under dagen och det var många som gick runt och hejade och coachade när man inte hade någon match själv. Några hann även under dagen med att bowla och bada på äventyrsbadet. När dagen närmade sig slut så var det Anders Platus och Maxime Rod som fortfarande spelade i herrar 2. Hela Tyresöklacken följde deras matcher och motståndarna såg lite paffa ut när klacken ledda utav huvudcoach Marcus Platus slog sig ner utanför barriärerna. Anders fick se sig slagen i semifinalen men Maxime gick vidare till final. Resten av gänget behövde dock överge honom då för det var middagsdags och bord bokade. Det hann avnjutas en hel del god mat innan Maxime till sist kom till restaurangen och möttes av en rungande applåd för djungeltrumman hade redan spridit budskapet att han vunnit herrar 2. Han låg under med 2-0 i set och 10-4 när han vände och vann tredje set och sedan resten av matchen. Det gäller att kämpa hela vägen!

Här följer den matchvinnande bollen för Maxime:

Efter middagen inhandlades godis och sedan blev det fri lek i skolan. Man fick gå i korridorerna på egen risk för när som helst kunde det komma en skenande elefanthjord runt kröken. Det påstods att det var någon form av kull. Vi samlade ihop så många som möjligt för ett gruppfoto och sedan organiserades cornflakesrundpingis där även föräldrarna vågade sig på att slå några bollar. Ett annat gäng försökte desperat få igång ett ps4 och när det till slut lyckades blev det en mindre FIFA-turnering. Alla hade tidigare blivit indelade i klassrum och där var tanken att det skulle vara mörkt och tyst från kl tio. Det lyckades väl så där i vissa klassrum men till sist lade sig lugnet över skolan och alla fick en välförtjänt sömn.

Söndag morgon kämpade sig några föräldrar upp alldeles för tidigt för att fixa med frukost till alla. Sen var det upp till var och en att ta sig upp så att man skulle hinna till hallen och värma upp inför första passet. De som inte hade några matcher på morgonen fick ta lite sovmorgon även om en viss Platus (den äldre) gärna hade sovit lite längre än han fick. Även denna dag var det massa bra spel och även några pallplatser. Tyresö fortsatte att kämpa både i hagen och utanför med att heja. Något som dock inte uppskattades av alla andra och två Tyresöcoacher fick sig en utskällning vid två olika tillfällen för att de hejat för mycket?! En av utskällningarna var till och med på norska! De hejade mellan bollarna, inte under, och inte åt rena misstag som motståndarna gjorde. Men men alla har inte samma åsikt om hur det ska hejas i pingis. När det var dags att åka hemåt spelade Casper Molin fortfarande så det var på vippen att han fick åka bil hem istället. Han åkte dock tyvärr ut i semifinalen så han sprang bort till bussen och hann med. Under bussfärden hem var det flera som satt och tittade på fotboll på mobilerna. Den yngsta spelaren på färden och en av de äldre bondade över sin kärlek till Arsenal och det gick nog ingen förbi när Arsenal gjorde mål.

Klubben tackar för helgen som gick och hoppas att minst lika många hänger med igen nästa år. Det var väldigt många som kom till kvartsfinal under helgen men resultatmässigt gick det allra bäst för följande spelare:

Maxime Rod vann H2

Nils Andersson vann P14 bredd

Bruno Lönnerstam kom tvåa i Ungdom <750 p

Anders Platus kom trea i H2

Casper Molin kom trea i H6:1

//Vid pennan, Sara Dahlstedt